Logo_Tradicionarius

Associació Cultural Albopàs

L’ACA és una promotora i impulsadora de la cultura tradicional poblera de les Illes Balears que, a més a més de fer d’editorial d’alguns llibres sobre cultura i història de les illes, aglutina diferents aspectes de la cultura popular com són els xeremiers i els tamborers i dimonis d’Abolpàs.

Els membres de l’ACA, venen cada any a Gràcia oferint el seu suport en els correfocs, i ens delecten amb la seva música tradicional i una selecció de productes alimentaris mallorquins.

Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia

La CCCG, amb la seva seu a la Violeta, és l’entitat que aglutina les colles de cultura popular de la Vila de Gràcia:

Les colles de cultura popular es van anar afegint a mesura que la festa va anar creixent i unides a les colles de sa Pobla cada any creen un gran cercavila de cultura popular durant la celebració dels foguerons. Les colles també organitzen les exposicions sobre cultura de Balears, activitats infantils, i jornades de debat i presentacions d’activitats i tradicions balears.

El Cargol Graciós

El CG és una Associació Gastronòmica i Cultural que s’uneix el 2009 encarregant-se de l’organització dels esdeveniments gastronòmics culturals mallorquins a la festa, com són el Tast al Cat, l’arrós brut per entitats, la dinamització de l’espai de la Plaça del Diamant i el punt de distribució de productes mallorquins.

La Fundació Festa Major de Gràcia

La FFMG té la seva seu a l’espai Albert Mussons, que comparteix amb els castellers de la vila de Gràcia. La Fundació participa organitzant i gestionant els recursos econòmics de la federació i els diferents foguerons i activitats de dinamització  als carrers de Gràcia.

Centre Artesà Tradicionàrius

El CAT és el responsable de l’ampliació de l’oferta cultural de la festa dels foguerons des del 1994, organitzant i  gestionant l’oferta musical tradicional mallorquina, amb les glosses,  grups musicals i cantants referents de Balears, xeremiers, ball de bot i altres danses populars.

Federació de Colles de Sant Medir

El 2015, la FCSM s’incorpora a l’organització de la festa tot donant suport en temes de comunicació.

Entitats col·laboradores:

logo-vector-ajuntament-de-sa-pobla
orfeo
Gelabert
Quely