El 2017, per celebrar el creixement de la festa i que era el 25é aniversari del seu origen a Gràcia, 580 graciencs vam decidir anar a Mallorca a celebrar la diada original de Sant Antoni amb els illencs. Tal és així que vam omplir un vaixell amb totes les colles de cultura, tot incloent-hi els gegants: Pau i Llibertat, el Torradet i la Gresca i el Pepitu Campanar, així com també el drac de Gràcia i en Gaudiamus.

Si us voleu fer una idea de com va anar la festa, podeu donar un cop d’ull al següent vídeo reportatge del programa: “Rodamón” del Canal 4, on Biel Sánchez entrevista regidors, caps de colla i fins al mateix Antoni Torrens a Sa Pobla, tot just abans de començar la celebració.

Al cap de dues setmanes, Sa Pobla es va mobilitzar un any més a Gràcia per celebrar els foguerons amb nosaltres. Uns foguerons (ja considerats com a festa d’hivern de la ciutat de Barcelona i patrimoni del barri de Gràcia) que van comptar amb exposicions, xerrades i actuacions especials al Tradicionàrius per explicar i celebrar l’origen de la festa a Barcelona.

També vam poder comptar amb un vídeo-reportatge del programa “Rodamón”, que ajuda a visualitzar el paper d’algunes personalitats implicades en la festa.

Recorda passar per la nostra galeria de fotografies per veure les espectaculars imatges tant dels foguerons de Sa Pobla com dels de Gràcia d’aquesta magnífica 25 edició.